Selestakk

Selestakk er en av våre populære festdrakter. Vi anbefaler silkeskjerf i halsen.

Alexandra

Alexandra festdrakt er laget spesielt for Husfliden på Stjørdal. Inspirasjonen til drakten er hentet fra vår rike folkedrakttradisjon, men samtidig er den tilpasset nåtidens krav til komfort og fleksibilitet. Har god passform som passer alle størrelser, og den kan syes for å vokse i. Den er derfor godt egnet til blant annet konfirmanter.

Vesten finnes i flere farger, ull og brokade. Skjørtet er sydd i et lett ullstoff, og har fargene svart, blå, rød og grønn. Forkle er valgfritt. Skjorta er i 100% bomull.

Bergdrakten

Bergdrakten er inspirert av norske helleristninger og leveres i fargene sort og grå. Strikket tilbehør finnes i 3 farger; blå, rustrød og bringebærrød. Den har eget sølv med helleristningsmotiv. Drakten har to forskjellige overdeler, en variant med utenpåvest og en med smekke og seler. En annerledes og tidløs drakt med historisk sus!

Bringedrakten

Dette er den mest bunadsinspirerte av draktene. Den har et bringestykke foran som er pyntet med forskjellige bånd og som gjør den veldig fleksibel i størrelse. Skjørtet er sydd i et fint lett ullstoff og har flere bånd nede. Overdelen finnes både i ullstoff og brokader. Den har sydd belte og kan leveres med forkle.

Tilbehør

Vi har tilbehør som bunadsko, underskjørt, silkeskjerf, oppbevaringsposer, cape, sjal.

Sagakjolen

Dette er en helklipt ullkjole. Inkludert i pris er lærbelte m/messingspenne, veske og et messingsmykke med nøkkel. Denne er populær til alle aldersgrupper og fasonger pga sitt enkle snitt. Den er sydd i et litt tykkere ullstoff av beste kvalitet. Finnes kun i sort.

Symredrakten

Symredrakten finnes i sort. Stoffet er i 100% ull. Festdrakten har strikket sjal og pulsvarmere som tilbehør. Du kan velge om du ønsker lærbelte med sølvspenne eller  sydd belte. Drakten har smekke og seler, noe som gjør den veldig fleksibel i størrelsen.